Yurtdışında Yaşayan Seçmenlere Çağrı

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Dünyanın birçok ülkesinde sivil toplum örgütleri seçim süreçlerinde insan hakları, seçme ve seçilme hakkına erişim, şeffaflık ve sonuçların güvenirliği bakımından Bağımsız İzleme ve raporlama yapıyor.

Demokratik seçimler için uluslararası kriterlerden bir olarak da kabul edilen Bağımsız Seçim Gözlemi için belirlenmiş evrensel kriterler de mevcut. Türkiye’de Kadın, Engelli, İnsan Hakları, Zorunlu Göç, LGBTİ, Azınlık Hakları, İnanç Özgürlüğü ve Ayrımcılık alanlarında hak temelli çalışan sivil toplum örgütleri 2011 yılında kurdukları Bağımsız Seçim İzleme Platformunu kurdular. Bağımsız Seçim İzleme Platformu’nun hiçbir siyasi parti ya da adayla doğrudan veya dolaylı bir ilişkisi yoktur. Platformun koordinatörü Eşit Haklar İçin izleme Derneği, 87 ülkede 190 üyesi bulunan Global Network of Domestic Election Monitors GNDEM  (Yerel Seçim Gözlemcileri Global Ağı)’na üyedir. GNDEM tarafından Türkiye’de bağımsız gözlem yaptığı teyit edilerek üye olarak kabul edilen tek sivil toplum örgütüdür.

Bağımsız Seçim izleme Platformu olarak 1 Kasım Genel Seçimleri’nde de uluslararası kriterlere uygun Bağımsız  Seçim Gözlemi yapıyoruz.

Tüm yurttaşların hiçbir ayrımcılığa uğramadan, seçme ve seçilme hakkını daha etkin ve daha eşit kullanabileceğimiz demokratik seçimler için yurtdışında oy kullanan seçmenlerden destek talep ediyoruz.

Oyunuzu kullandıktan sonra toplam 16 soruya cevap verip formları doldurarak daha Demokratik Seçimler için katkı sunabilirsiniz.

Önemli Not:Doldurduğunuz formları esithaklar@gmail.com adresine mail olarak ya da okunabilir fotografını çekerek gönderebilirsiniz.

  •  yurtdışı gözlem formu 1
  • yurtdışı gözlem formu 2
Kategoriler: DuyurularGenel