Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet Atölyesi

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği bünyesinde yapılması planlanan proje kapsamında üniversite öğrencilerine “Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet Atölyesi” düzenlenecektir. Atölye, Türkiye’de hukuk fakültelerinin 3. ve tercihen 4. sınıflarına kayıtlı olan kadınlar, interseksler ve transların başvurusuna açıktır. Başvurular değerlendirilirken ayrımcılık yasağı ilkelerine uygun davranılacaktır. Başvuran adaylar arasından konuyla ilgililik ve motivasyon gibi kriterler göz önünde bulundurularak katılımcılar belirlenecek ve Atölye’ye davet edilecektir. Bu atölyenin temel hedefi, hukuk fakültesi öğrencilerinin toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyete dayalı iktidar eşitsizliği, toplumsal cinsiyet eşitliği ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusunda bilgi düzeylerini ve farkındalıklarını arttırmaktır. Atölye boyunca, toplumsal cinsiyetin inşası, hukukun cinsiyeti, ayrımcılık, uluslararası hukuk ve ulusal hukukta cinsiyet eşitliği gibi konular ele alınacaktır. Atölye’ye 14-15 Nisan 2018 tarihleri arasında 2 gün süreyle tam katılım göstermek gerekmektedir. Bu atölyede belirlenecek katılımcılarla 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde bir atölye daha düzenlenecek ve ikinci atölyenin katılımcılardan “Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet” konusunda akran eğitimi vermeleri istenecektir. Etkinlik mekanları daha sonra katılımcılara bildirilecektir.

Başvuru için son tarih 8 Nisan 2018 saat 24:00’dir. Atölyeler hakkında detaylı bilgi ve her türlü sorularınız için siddetatolye@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Başvuru formunun üniversite-bölüm kısmında, öğrencinin Türkiye’deki hukuk fakültelerinden birine kayıtlı, 3. ya da 4. sınıf öğrencisi olduğunu kanıtlayan öğrenci belgesi ya da benzeri bir belgenin sisteme yüklenmesi zorunludur. Öğrenci belgenizi okulunuzdan alabilirsiniz veya aşağıdaki linke tıklayarak E-devlet sitesi üzerinden indirebilirsiniz:
https://www.turkiye.gov.tr/yokogrenci-belgesi- sorgulama

Bu sebeple, başvuru formunu doldurmaya başladığınızda, öğrenci belgenizi PDF ya da benzeri formatta hazır bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Başvurular için: https://goo.gl/forms/ydlDpCqE9sj1A3Tm1

Kategoriler: DuyurularGenel