Panel: “Türkiye Eğitim Sistemi’nde Din İnanç Özgürlüğü” oturumumuza davetlisiniz!

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

18 Şubat 2021 Perşembe 19.00 – 20.30 / Zoom

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) ve Norveç Helsinki Komitesi (NHC) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında “Türkiye Eğitim Sistemi’nde Din İnanç Özgürlüğü” başlığıyla 18 Şubat 2021 Perşembe günü saat 19:00 – 20:30 arasında bir webinar düzenlenecek.

Hollanda Büyükelçiliği MATRA programı tarafından desteklenen proje kapsamında hazırlanan raporlar webinarda üç başlıkta uzmanlar tarafından tartışmaya açılacak. Moderasyonu ESHİD’den Duygu Zeynep Ağbayır’ın yürüteceği webinara konuşmacı olarak akademisyenler Mine Yıldırım, Özgür Heval Çınar ve Işık Tüzün katılıyor.

Raporlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda dinî eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler yürüten vakıflarla işbirliği protokollerinin, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programları ve ders kitaplarının, seçmeli din dersi programlarının ve ders kitaplarının Türkiye’nin bu alanlardaki uluslararası insan hakları taahhütleri ile uyumunu değerlendiriyor. Webinar kapsamında çalışma bulguları, ilgili uluslararası insan hakları mekanizmaları, ulusal paydaşlar, insan hakları mekanizmaları ve medya ile paylaşılacak. Raporlar, webinardan sonra Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nin internet sitesinde yayınlanacak.

“TÜRKİYE EĞİTİM SİSTEMİ’NDE DİN İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ”

TARİH: 18 ŞUBAT 2021 PERŞEMBE SAAT: 19.00 – 20.30 YER: ZOOM

Moderatör: Zeynep Duygu Ağbayır (ESHİD)

Konuşmacılar:

  • Mine Yıldırım – “Türkiye’de Zorunlu Din Eğitimi – Din Kültürü Ahlak Bilgisi Dersi ve kitapları hakkında insan hakları temelli bir değerlendirme”
  • Özgür Heval Çınar – “Seçmeli Din Dersleri Ve Kitapları Hakkında İnsan Hakları Temelli Bir Değerlendirme”
  • Işık Tüzün – “Çeşitli Vakıf ve Dernekler ile İşbirliği Protokolleri Aracılığıyla Yürütülen Müfredat Dışı Etkinlikler: Eğitimde Çoğulculuk ve Çocuğun Din veya İnanç Özgürlüğü Açısından bir İnceleme”

NOTLAR

  • Etkinlik günü Webinara bağlanabileceğiniz adres e-postanıza gönderilecektir. E-posta elinize ulaştığında gelen bağlantıya tıklayınız.

Etkinlikle İlgili Bilgi için: esithaklar@gmail.com , info@esithaklar.org